Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítás 2016: Mekkora pénzünk lesz havi 10 vagy 25 ezer forintból?

Azzal pontosan tisztában vagyunk mi felnőttek, hogy milyen nehéz is úgymond belevágni a nagybetűs életbe. Kinek könnyebben, kinek nehezebben megy, de az biztos, hogy a megfelelő családi segítség nagyon nagy előnyt jelent. Valahol ez az értelme a gyermek megtakarításnak, és ennek számolgattam egy kicsit utána.
 

Melyik megtakarítást válasszuk?

Erre a kérdésre nem lehet egyértelmű választ adni, mert mindegyik gyermek előtakarosságnak meg van a maga előnye a többiekhez képest. A lakástakarék pénztárnál egyértelmű a magas állami támogatás a legvonzóbb, és így akár egy lakással is tudjuk segíteni gyermekünket.
 

A Start számla egy olyan gyermek előtakarékosság, ahol évente előre megadott fix kamatot kapunk (minimum 3%-ot), az alacsony (havi maximum 500 forintos) állami támogatás mellett.

 

És itt vannak még a biztosítók gyermek megtakarítási programjai, ahol az esetleges magasabb hozamlehetőség lehet vonzó. Illetve az a szolgáltatás, amely szerint, ha a szülő elhalálozna míg tart a megtakarítás, akkor a biztosító magára vállalja a díjfizetést. Mivel ezek közül bármelyik lehet számunkra jó megoldás, ezért mind a hárommal fogunk számolni.

 

Induljon minél hamarabb a szerződés!

Abban minden megtakarítás, így a fent említett gyermek megtakarítások is egyeznek, hogy minél hamarabb indítjuk el, annál magasabb lejárati összegre számíthatunk. Készítettem egy táblázatot, amelyben látható lesz, hogy különböző időtávon mire lesz elég a havi 10 illetve 25 ezer forint. A Start számlánál éves 3%-os hozammal számoltam, hiszen az elmúlt 2 évben is ekkora volt, és jövőre sem várható emelkedés.  A gyermek megtakarítási programoknál egy közepes kockázatú portfóliót vettem alapul, és éves bruttó 5%-os hozamot feltételeztem. Íme, a táblázat:

Gyermek megtakarítás havi 10-; és 25 ezer forintból

Gyermek megtakarítás havi 10 és 25 ezer forintból

 

Ahogy látszik a táblázatokból is minél előbb kezdünk el félretenni, annál magas összeget tudunk majd a gyermekünknek adni. A másik érdekesség, hogy ilyen feltételek mellett elég apró különbség van a Start számla, és a gyermek megtakarítási programok lejárati összege között. Éppen ez az oka, hogy rendkívül alapos összehasonlításra van szükségünk, és minden tulajdonságukat latba kell vetni.

 

Vonjunk be szakértőt a döntésünkbe!

Ahogy ebből a cikkből is látszik nagyon nehéz rámondani az egyik gyermek megtakarításra, hogy ez a legjobb. Mindegyiknek meg van a maga előnye, és ezekre érdemes koncentrálni. Mivel minden élethelyzet más, és más, ezért lehet, hogy ami az egyik ismerősödnek jó megoldás, az neked kevésbé. Pont ezért töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek, és együtt megtaláljuk a számotokra ideális megoldást.

Ez a cikk 2016. augusztus 29. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555