Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítások, a malacperselytől a saját ingatlanig

Bármilyen érdekesen hangzik az egyik legfontosabb gyermek megtakarítás a zsebpénz. Ezen felül is akad azonban jó pár olyan lehetőség, amit érdemes megismerni, mielőtt letennénk a voksunkat egy konkrét gyermek előtakarékosság mellett. Íme, azok a gyermek megtakarítások, amelyek lehetnek jó megoldások a Te gyermekednek is:

 

A zsebpénz, és a malacpersely

Bár nem ebből a pénzből fog gyermekünk egyetemre járni, de mégis kiemelten fontos a zsebpénz, hiszen a gyerkőc ilyenkor találkozik először magával a pénzzel. Ha megfelelő odafigyeléssel kezeljük, akkor a gyermeknek evidens lesz, hogy addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, vagyis nem a hitelek világában fog bolyongani, hanem a megtakarításai lesznek a dominánsak.

 

Kevés pénz esetén Babakötvény

A következő lépcsőfok pedig az állam által is támogatott Start számla (Babakötvény). Elsősorban akkor érdemes választani, ha legfeljebb havi 5 ezer forintot szánunk gyermek megtakarításra, hiszen itt tudjuk kihasználni a maximális 10%-os, legfeljebb havi 500 forintos állami támogatást. Azt azonban jó ha tudjuk, hogy ennek a megtakarításnak évente megadják az éves kamatát, ami szorosan kötődik az inflációhoz (pénz értékének a romlásához), így jelenleg alacsonyak a kamatok. Ez azért fontos, mert ki összegű megtakarításból, alacsony kamatok mellett nem lesz olyan magas lejárati összege, amelyből egy felsőoktatási tanulmányt tudnánk finanszírozni. Részletesen itt tudsz megismerkedni a Start számlával.

 

Ha saját lakás, akkor lakáskassza

Kimondott ingatlan célra a lakáskasszát tartom a leghatékonyabb megoldásnak. Nincs még egy olyan megtakarítás Magyarországon, ahol arányaiban ekkora állami támogatást lehet szerezni. Ez konkrétan egy havi 20 ezer forintos megtakarítás esetén havi plusz 6 ezer forintot jelent, és erre jönnek még a betéti kamatok. Arra az egyre érdemes odafigyelni, hogy a maximális futamidő 10 év, így az újszülött kisbabának nem ezt a megtakarítás érdemes elindítani, hiszen 10-12 évesen nem a saját lakás a legnagyobb célja egy gyermeknek. Máris eljutottunk a zsebpénztől a saját ingatlan kérdéséig, és még van egy nagyon jó gyermek megtakarítás.

 

Gyermek megtakarítási program, a komplex megoldás

A biztosítóknál egy összetett megtakarítási lehetőséggel találkozhatunk. Egyrészt a gyermek megtakarítás nyeresége az általunk összeállított portfóliótól függ, de nem nekünk befektetési guruknak lennünk, megteszik ezt helyettünk a profi alapkezelők, így hosszú távon egy közepes kockázat mellett is szép hozamokat tudunk bezsebelni. A többi megtakarítással ellentétben itt szolgáltatást kapunk, hiszen egyfelől nem kell egyben felhasználnunk a lejárati összeget, hanem kérhetünk egy rendszeres ütemezett kifizetést, így a bent lévő pénzünk további nyereséget termel. Illetve egy speciális szolgáltatás révén gyermekünk garantáltan magas pénzösszeghez juthat, még akkor is, ha történik velünk valami komoly tragédia. Az összegyűlt pénzt pedig teljesen szabadon felhasználhatjuk, így ismétcsak fordíthatja gyermekünk akár az első saját lakására is.

 

A megfontolt döntés meghozza gyümölcsét

Így a végére érve tényleg számos lehetőséget kell megvizsgálni, hiszen majd 200 biztosítói megtakarítás, 6-7 különböző lakáskassza módozat, és a többi közül csak egyet (maximum kettőt) indítunk el. Feladatom, hogy ebből a sok-sok lehetőségből 3-4-re szűkítsem le a versenyt, ami érted zajlik. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, és felkereslek, hogy pontos számítások segítségével megtaláljuk azt a gyermek előtakarékosságot, amivel gyermeked a legjobban jár!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555