Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek előtakarékosságok 2015: A lakáskassza

A gyermekednek szánt előtakarékosságot több módon is kiválaszthatod. Fontos, hogy tudd, milyen célra mekkora összeget szeretnél adni gyerkőcöd számára. Most bemutatom neked, hogy az államilag támogatott lakáskasszának miért van helye az opcionális megoldások között!

 

Nehéz saját lakáshoz jutni

 

Ezzel az állítással nem nagyon lehet vitatkozni. Arról nem is beszélve, hogy azon emberek, akik nem készültek fel nyugdíjas korukra, nincs más lehetőségük, mint eladni az ingatlanjukat, és felélni az érte kapott tőkét. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem igazán marad olyan ingatlan, amit meg lehet örökölni.

 

Sok szülő bizonytalan benne, hogy gyermeke fog-e egyetemre, vagy főiskolára járni. Ezért azt mondja az a biztos, ha gyermekének ad egy lakást, hiszen így rengeteg pénzt megspórolhat utódjának, akinek így nem kell albérletbe mennie, sem hitelt felvennie.

 

Az államilag támogatott lakás megtakarítás

 

4 pénzintézet (Aegon, Erste, Fundamenta, OTP) kínál ilyen lakáskasszát a magyar pénzpiacon. Egyértelmű nagy előnye a befizetéseid után igényelhető 30%-os, maximum éves 72.000 forintos állami támogatás.

 

Ezen felül megtakarítás típustól függően 1-3%-os éves betéti kamatot is kapsz, mindezt persze teljesen adómentesen!

 

Nevéből is adódik, hogy kizárólag lakással kapcsolatosan tudod felhasználni az itt gyűjtögetett tőkét, amit igazolni is kell. A lakáscél viszont lehet vásárlás, hiteltörlesztés, felújítás, korszerűsítés, és akár bővítés is.

 

Mikor érdemes indítani a lakáskasszát?

 

Miután most a lakáskassza gyermek megtakarításként funkcionál, az alábbi tényeket kell figyelembe venned: A lakáskassza választható futamideje 4, 5, 6, 8, és 10 év lehet. A lejárattól számítva 2 éven belül fel kell használnotok az összeget, különben elvész az állami támogatás. Ez azt jelenti jelen esetben, hogy a gyermek 6-7 éves kora előtt nem éri meg lakáskasszát indítanod. Ez alól csak az képez kivételt, ha a saját nevedre veszed meg az ingatlant, és később lesz gyermekedé, így azonban kikerülhető adóterheket veszel a nyakadba.

 

Magyarország vezető lakás előtakarékossága

 

Minden vitán felül áll, hogy a lakás előtakarékosságok több mint 80%-a valamilyen lakáskassza. Ha eldöntötted, hogy gyermekednek mindenképpen egy lakáskulcsot szeretnél adni, amikor felnő, akkor valószínűleg nem kell tovább keresgélned. A 4 különböző pénzintézet több mint 7 megtakarítási konstrukciója közül azonban nem mindegy melyiket választod, mert jelentős különbségek lehetnek közöttük. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, és felkereslek, hogy együtt megtaláljuk az ideális megoldást!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555