Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek előtakarékosság összehasonlítás

 

Amikor egy szülő, jelen esetben Te keresed az ideális gyermek megtakarítást, akkor sok mindent kell mérlegelned. Nem elég rábólintanod arra az ajánlatra, amelyik a legrugalmasabb, vagy nem elég kiválasztanod azt, amelyik a legkisebb díjtól indítható. A legfontosabb az, hogyan tudod a leghatékonyabban a lehető legnagyobb összeggel támogatni csemetédet. A főoldalon megismerhetted a különböző gyermek megtakarítási fajtákat, de most valami más következik. Konkrét számításokat fogok neked megmutatni, hogy kiderüljön, melyik gyermek megtakarítással járhatsz a legjobban anyagilag. Az alábbiakban összehasonlítom a 3 leggyakrabban választott gyermek megtakarítást, a banki, a biztosítói, és az állami megoldást.

Mekkora összeget tegyek félre havonta?

Ez mindössze 2 tényezőtől függ, az első, hogy mekkora összeget szeretnél összegyűjteni a gyermekednek. A második, hogy mennyi időd van erre, vagyis hány éves a gyermeked. Nézzünk meg erre egy konkrét esetet: Szeretnél az 1 éves gyermekednek 11 millió forintot összegyűjteni, vagyis 18 éved van megtakarítani. Azért 18 év, mert ekkora fogja gyermeked betölteni a 19. életévét, és ekkor kezdi meg a nagybetűs életet, amihez jól jön egy kis induló tőke. A másik lehetőség pedig, hogy érettségi után továbbtanul, ilyenkor szintén szükséges lesz némi anyagi segítség, gondolj csak a tandíjra, a lakhatásra, és a megélhetésre. Nézzük a különböző gyermek megtakarítási formáknál mekkora havi ráfordítás szükséges!

 

Az Államkincstárnál indítható gyermek megtakarítást (Start számla) 4,0%-os éves átlaghozammal kalkuláltam (ami jelenleg ugyan csak 3,4% volt, de hosszabb távon emelkedés várható), értékkövetés nélkül.
A banki gyermek megtakarításoknál (Gránit Bank és CIB Bank) a jelenlegi 2 legmagasabb éves kamattal számoltam, kamatadóval nem kalkuláltam, mert tarthatjuk a megtakarításunkat tartós befektetési számlán is, amivel mentesülhetünk a kamatadótól.
A biztosítói megoldásoknál (Allianz Bónusz Életprogram, Signal Előrelátó Program) minden olyan költséget levontam, amely a szerződéses feltételekben szerepel, a táblázat 3. oszlopában látható hozammal számoltam, értékkövetés nélkül. (adminisztrációt, váltási költség, alapkezelés, stb.)

 

Évente ennyiből lesz 11 milliód gyermek megtakarítással.

 

A választás azért erre a két bankra esett, mert jelenleg itt érhetőek el ilyen időtávra a legmagasabb kamatok. A biztosítások esetén pedig ez a két termék alacsony TKM mutatóval rendelkezik, és alkalmasak gyermek megtakarításnak. A választott hozamok pedig az adott biztosítók honlapján közölt (https://www.allianz.hu/hu/aktualis-arfolyamok-hozamok/arfolyamok-hozamok.html/, és https://sup.signal.hu/frmPUBLICBefektetesiAlapok.aspx) kötvény eszközalapok 3 éves, évesített átlaghozamának felelnek meg.

 

A fenti táblázatból látszik, hogy a bankoknál nagyjából havi 5-8 ezer forinttal többet kell megtakarítani, mint a Start számlánál, vagy a biztosítói megtakarításoknál az elérni kívánt 11 millió forinthoz. 18 év alatt ez több mint 1,5 millió forint többlet ráfordítást igényel. A Start Számla és a gyermek megtakarítási programok között már nincs ekkora különbség a számok alapján, hiszen mindössze havi 2-4 ezer forintról beszélhetünk.

 

Nézzük meg, hogy mit történik akkor, ha nem a lejárati összegből indulunk ki, hanem abból, hogy mennyit tudsz félretenni, hiszen a több sosem árt. Egységesen sehol sem fogok értékkövetéssel számolni, és mindenhol havi 20.000 forintos megtakarítással kalkuláltam.

 

Gyermek megtakarítás havi 20.000 forintból A táblázat azt mutatja meg, hogyha egységesen 4.320.000 forintot fizetsz be mind a három gyermek megtakarításba 18 év alatt, akkor milyen lejárati összeget kapsz.

 

 

Megdöbbentő, hogy a bankokkal szemben 1.079.216 forintos a különbség a gyermek megtakarítási programok javára. A Start Számla és a biztosítói megoldások között jelentősen kisebb a különbség, és az évről-évre változó kamatok, illetve hozamok miatt ez a két gyermek megtakarítás közül érdemes választani. És még nagyon sok tulajdonságot kell figyelembe venni, hogy a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni.

 

Nem árt azonban óvatosnak lenned, hiszen a különböző megtakarításos életbiztosítások között is lehetnek nagy különbségek. Egy rossz választás esetén akár több millió forinttól is eleshetsz, ezért fontos, hogy megfelelően összehasonlítsd a különböző gyermek megtakarítási programokat, természetesen számokkal alátámasztva.

Ha egyéni kalkulációt szeretnél magadnak, és gyermekednek, akkor töltsd ki a jobbra található adatlapot, és szívesen számolok neked a Te adataiddal!

Amint megérkeznek hozzám az adatok, felhívlak és meg tudunk beszélni egy személyes konzultációt, ami lehet nálad otthon, nálam az irodámban, vagy akár egy kellemes kávézóban is. A konzultációhoz mindössze egy órára van szükség, de ez az egy óra akár több millió forintot is érhet neked és gyermekednek.

Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555