Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek előtakarékosságok 2015: A gyermek megtakarítási programok

Nem vagy egyszerű helyzetben, amikor a legjobb gyermek megtakarítási programot keresed. Több mint 150 biztosítói megoldás van, amely alkalmas lehet arra, hogy gyermekednek tőkét építs fel, mire elkezdi az életét. Most megmutatom neked, hogy milyen igényeidnek tudnak megfelelni a gyermek megtakarítási programok, és hogy mire figyelj oda ezekkel az előtakarékosságokkal kapcsolatban!

 

Milyen célra gyűjtesz?

 

Számos szülőnek a legfontosabb, hogy gyermek iskoláztatását tudja finanszírozni egy gyermek megtakarítással. Akadnak azonban olyanok, akik elsősorban saját lakáshoz szeretnék segíteni gyermeküket. A kérdést nehéz eldönteni pláne 18-20 évre előre. Van egy jó hírem, ha gyermek megtakarítási programot választasz, akkor nem is kell ezt előre eldöntened, hiszen a felhasználása teljesen kötetlen.

 

Mekkora lehet a nyereséged?

 

Mivel a gyermek megtakarítási programok alapját a befektetéses életbiztosításokon belül ún. befektetési eszközalapok képezik, ezért a várható hozam és nyereség az általad összeállított portfóliótól függ. Ezt a portfóliót úgy képzeld el, mint egy gyümölcskosarat. A kertész, gyümölcstermesztő (jelen esetben az alapkezelő) előállítja a legjobb gyümölcsöket, amikből Te válogatod össze a saját kosaradat (portfóliódat). Az elmúlt 7-8 év alapján egy közepes kockázatú portfóliót nézve reális elvárásod lehetett, hogy évente 6-8%-kal növekedjen a befektetésed. Elég megnézni a biztosítók kötvény alapjainak elmúlt 5 évben elért hozamait:

 

Kötvény hozamok 2016.01.04-ig

Kötvény hozamok 2016.01.04-ig

Nem szabad megfeledkezni a költségekről sem mint hozamcsökkentő tényezőről. Ahhoz, hogy az alapok teljesítményének nagyrészét valóban meg is kapd, fontos, hogy alacsony költségszerkezetű biztosítást válassz. Ehhez mindenképpen érdemes olyan független szakértő segítségét igénybe venni aki tételesen ki tudja mutatni számodra több ajánlat költségeit is!

 

Kaphatsz garanciát?

 

A biztosítók olyan többletszolgáltatást tudnak nyújtani neked, amit senki más nem tud, ez pedig a haláleseti díjátvállalás. Ez azt jelenti, hogyha elhaláloznál a megtakarítási időszak alatt, akkor a biztosító külön díj ellenében végigfizeti helyetted a megtakarítást a lejáratig. Így gyermeked garantáltan megkapja azt az összeget, ami elterveztél neki, és még nem is kell bonyodalmas ügybe keverednie a gyámüggyel.

 

További garanciákat érhetsz el az eszközalapok szintjén is, vagyis választhatsz tőke-, és/vagy hozamgarantált eszközalapokat.

 

Egy másik hasznos szolgáltatás, hogy nem feltétlenül kapja meg egy összegben gyermeked a megtakarított tőkét. Sok szülő aggálya, hogy a gyermek egyben elkölti a pénzt, és így nem tudja majd finanszírozni a felsőfokú tanulmányait. Itt megteheted, hogy ütemezett lejárati szolgáltatást kérsz, így például nem egyszerre fizet a biztosító 10 millió forintot, hanem évente 2 milliót, 5 évig.

 

Nehéz megtalálni a legjobb gyermek megtakarítási programot

 

Ahogy kiderült, a biztosítók gyermek megtakarításinál kiemelkedő nyereségre is szert lehet tenni, egyedi szolgáltatást tud nyújtani, és rugalmas, elég csak a felhasználásra gondolni. A biztosítási piacon azonban több mint 150 ilyen jellegű megtakarítás található. Ezeknek azonban csak a legjobb 10%-a az amely költséghatékony, és igazán eredményes, így a feladatod adott, egy ilyet kell találni. Nem kell aggódnod, hiszen nekem az a feladatom, hogy megtaláljam számodra a megfelelő gyermek megtakarítást, és ne hagyjam, hogy olyat válassz, amivel gyermeked több millió forinttól is eleshet. Neked mindössze annyi a teendőd, hogy töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek, és egy ingyenes megbeszélésen megtaláljuk az ideális megoldást!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555