Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítási tippek

Az ember minden vásárláskor szeretne a lehető legjobban járni, ezért amikor például gyermek megtakarítást választunk , sokat nyomnak a latba a különböző rugalmassági pontok és többletszolgáltatások. A gyermek megtakarításoknál is vannak ilyen jellegű fortélyok, amelyek segítségével gyermekünk életkezdését nagyobb összeggel tudjuk támogatni. Vegyük sorra őket!

 

  1. A zsebpénz nem gyermek megtakarítás

A gyermek megtakarításnak a lényege, hogy amikor a gyerkőc betölti a 18-19 évet, akkor tudjunk neki adni pár millió forintot, amit fordíthat tanulásra, életkezdésre, vagy amire szeretné. Mindenképpen mondjuk el a gyermeknek, hogy van neki egy ilyen megtakarítása, és hogy miért gyűjtünk itt neki, mert neki is ez lesz a természetes, és szülőként ő is így fog cselekedni. Ennek egy fontos előszobája a zsebpénz, hiszen ezzel tanítjuk meg utódunkat arra, hogyan kezelje a pénzt. Amennyiben jó munkát végeztünk, akkor nem kell attól tartanunk, hogy ifjú felnőtt korában elherdálja a pénzt, bízhatunk benne, hogy megfelelően fogja kezelni.

 

  1. A családi pótlék megfelelő alap a megtakarításhoz

Jelenleg egy gyermek után még a legrosszabb esetben is 12.200 forintot utal az állam családi pótlék néven a folyószámlánkra. Ez egy olyan gyermeknek járó támogatás, amit nem a rezsiköltségbe érdemes beforgatni, hanem egy gyermek előtakarékosságba. Ha ezt megértjük, akkor a havi 5 ezer forintos megtakarításból lesz 18-20 ezer forintos, és a gyermek nem 4-szer akkora pénzt fog kapni, hanem akár 7-8-szorosát az eredeti összegnek.

 

  1. Minden évben csak egy picivel többet tegyünk félre!

A megtakarításnak akkor lesz igazi értéke, ha minden évben egy 3-5%-kal többet teszünk félre. Ennek nagyon egyszerű oka van, a pénz értéktelenedik, így ma 10 ezer forint nem nagy pénz, míg 10 éve sokkal többet ér. Egy egyszerű példával élve emlékszem, hogy amikor édesanyámék leküldtek a boltba 100 forinttal, hogy hozzak paradicsomot, meg paprikát, és majdnem leszakadt a kezem mire hazacipeltem. Most lehet, hogy 1-1 darabot nem tudnék venni 100 forintból. Azt javaslom, hogy minden évben kis összeggel emeljünk a megtakarításunkon, mert ha ezt tesszük egy kicsit sem csapjuk be magunkat, és kellemetlen meglepetésben sem lehet részünk a szerződés lejártakor!

 

  1. Az eseti pénzek is sokat számíthatnak

Számos olyan szülővel beszélgettem, akiknek az első kérdése a gyermek megtakarításokkal kapcsolatban az, hogy tudnak-e a rendszeres díjon felül is pénzt elhelyezni? Öröm ezzel a kérdéssel találkozni, hiszen ilyenkor nem azt kell mondani, hogy lehet, hanem azt is, hogy igen érdemes. Egy konkrét számítás esetén havi 15 ezer forintot takarítunk meg 15 éven keresztül, bruttó 6%-os hozam, és 3%-os értékkövetés mellett, akkor 5.646.220 forintot tudunk gyermekünknek adni. Amennyiben az első évben egyszer elhelyezünk további 100 ezer forintot, akkor már 5.960.265 forint jut gyermekünknek, vagyis több mint 300 ezer forinttal jár jobban. Használjuk ezt a lehetőséget!

 

Használjuk gyakorlatban is a tippeket!

Sokszor hallani jó gondolatok, jó ötleteket szinte minden témában, mindamellett ezek a legtöbbször csak tippek maradnak. Hogy miért? Mert nem ültetjük át a gyakorlatba. Az volt a célom ezzel a cikkel, hogy olyan tippeket adjak, ami a gyakorlatba átültetve extra pénzt fog jelenteni gyermeked számára. Ehhez persze az kell, hogy megtaláljuk neki a megfelelő gyermek előtakarékosságot. Töltsd ki az oldalt található űrlapot, és egy személyes találkozó után azt mondhatod el magadról, hogy a lehető legjobb megoldással fogod segíteni gyermeked életkezdését!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555