Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítás, hogy könnyebb legyen az életkezdés

Az életkezdés nem egyszerű, hiszen szerezni kell egy saját lakást, illetve még előbb egy stabil, és jól fizető munkahelyet. Talán ez mindennek a kulcsa, hiszen a megfelelő munkahely, stabil egzisztenciát is hoz magával. De hogyan tudunk abban segíteni a gyermekünknek, hogy megtalálja ezt a munkahelyet? Bár elsőre kicsit furcsán hangzik, de gyermek megtakarítással. Mutatom is, hogy miért.

 

Friss diplomások munkába állása

 

Abban egyet érthetünk, hogy (a legtöbb esetben) diplomásként könnyebb jól fizető munkát találni, mint nélküle. A statisztikák is ezt támasztják alá, hiszen mire a fiatalok elvégzik az egyetemet, addigra már majdnem 50%-uk állandó munkával rendelkezik. A többiek 58%-a pedig 3 hónapon belül munkát talál, vagyis a diploma átvétele után 3 hónappal a diplomások három negyede munkába áll, derült ki a Budapesti Gazdasági Egyetem kutatásából. Ez kimondottan jó arány, ezért érdemes gyermekünket jó egyetemre küldeni.

 

A felsőoktatás bizony nincs ingyen

 

Amikor arról beszélünk, hogy nincs ingyen az oktatás, akkor nem kifejezetten csak a tandíjra kell gondolni, de tény, hogy ez lehet belőle a legjelentősebb tétel. Ezen felül mindenképp érdemes számolni az egyetemi tanulmányok alatti megélhetéssel, a tankönyvek, taneszközök költségével. Sőt, adódhat a helyzet, hogy a gyermek nem abban a városban fog egyetemre járni, ahol lakunk. Ilyenkor a lakhatás is több 10 ezer forintunkat emészti fel havonta.

 

Összegezve egy havi 70-80 ezer forint kiadással számolhatunk. Ez 12 félévvel számolva 10.080.000-11.520.000 forintos tőkét igényel. Számoljuk ki, hogy szedjük össze ezt az összeget.

 

Hamar kezdjünk megtakarítani!

 

A gyermek megtakarítási programoknál is megfigyelhető, hogy minél hamarabb indul a megtakarítás, annál magasabb lejárati összegre számíthatunk. Vegyük példának egy olyan konkrét gyermek megtakarítási programot az egyik biztosítótól, amely mondjuk évente bruttó 6%-os hozamot ér el. Emellett mi évente 3%-os értékkövetést alkalmazunk.

 

18 év után így éves 336 ezer forintból (azaz havi 28 ezer forintból) 10,8 millió forintot tudunk összegyűjteni.

 

Ezzel szemben, ha 15 évig gyűjtünk hasonló feltételek mellett, akkor éves 456 ezer (havi 38 ezer) forintot kell félretennünk

 

Persze adódhat úgy, hogy jobb eredményeket érnek el, mint bruttó 6%, és kevesebb pénzből is elérjük a fent említett 10-11 milliós összeget. De jobb biztosra menni.

 

A jó egyetemi oktatás sokat jelent

 

Ahogy a statisztikák is mutatják, kiemelten fontos, hogy gyermekünk magas színvonalú oktatásban vegyen részt. Ez pedig azt jelenti, hogy nekünk is a gyermek megtakarítással célszerű ezt támogatni. Az is kiderült a cikkből hogy itt is érvényesül a „minél előbb, annál jobb” elv, ezért töltsd ki az oldalt található adatlapot!   Felkereslek, és segítek megtalálni azt a gyermek előtakarékosságot, amely tudja majd finanszírozni gyermeked tanulmányait.

Ez a cikk 2016. május 27. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555