Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Egyre fogy a pénz az oktatásban. Ki fogja pótolni?

Már régóta azzal riogatják a szülőket, hogy nem lesz ingyenes az oktatás. Egyébként már most sem az, de az utóbbi években egy szomorú tendencia vált igen látványossá. Nem csak az egészségügyből fogy ki a pénz, és nem csak a nyugdíjasok panaszkodnak, hanem az oktatásra is egyre kevesebb pénz jut. De szerencsére van megoldás.

Miért fontos a (felső)oktatás?

A jelenlegi adatok szerint a magyar emberek mindössze 22%-a szerez alap szintű diplomát élete során. És, ami még megdöbbentőbb mindössze 0,7% lesz az, aki mester szintű diplomát szerez. Ez azt jelenti, hogy relatív sokan kezdik el az egyetemet, de kevesen fejezik be, de ez miért is fontos?

A legfrissebb OECD kimutatás szerint megéri diplomásnak lenni, nem csak a magasabb fizetés, hanem a könnyebb elhelyezkedés miatt is. Egyfelől jelenleg egy diplomás munkavállaló több, mint kétszer annyit keres, mint egy olyan, aki középfokú végzettséggel rendelkezik. Másfelől pedig a 25 és 64 év közötti korosztályban a diplomával rendelkezők 37%-kal nagyobb a foglalkoztatási arány.

Édes kevés pénz jut egy gyermekre

Az OECD országokban egy évben egy gyermek oktatására 9402 eurót, azaz (312 forintos euró árfolyamon) 2.934.552 forint. Ebbe természetesen beletartoznak a tanárok fizetései is. Magyarországon (sajnos nem meglepő módon) azonban ennek csak kb. a fele jut egy gyermekre egészen pontosan 5118 euró, átváltva 1.597.430 forint. És ez az összeg egyre csökken. Lassan már nem csak egy jó egyetemi tanulmányért kell jelentős összeget kifizetnünk, hanem már a középiskolai oktatásért is. Ehhez viszont pénzre van szükség, nem is kevésre.

A gyermek megtakarítás kiemelten fontossá válik

A gyermek megtakarítási programot akár már a gyermek születése előtt is érdemes elindítani, hiszen 1-1 év nagyon sokat jelenthet a lejáratkor. Számszerűsítve ez így néz ki egy havi 20 ezer forintos megtakarítás esetén, éves 7%-os hozamot feltételezve (inflációval nem számolva):

  1. 20 éves futamidő: 12.344.871 forint
  2. 19 éves futamidő: 11.116.942 forint
  3. 18 éves futamidő: 9.921.199 forint
  4. 16 éves futamidő: 7.853.740 forint
  5. 14 éves futamidő: 6.116.480 forint
  6. 10 éves futamidő: 3.500.492 forint

A Generali CLaVis nevű megtakarítással számoltunk, mert ez költségeit, és várható hozamait tekintve is egy átlagos piaci terméknek mondható.

Ahogy a számokból is kivehető, az idővel nem egyenesen arányosan változik a lejárati összeg. Ezért fontos, hogy minél előbb legyen gyermekünknek egy megtakarítása, mert az állami hozzájárulás által keletkezett űrt nekünk kell pótolnunk. Mivel gyermekünknek jó munkahelyet, és biztos fizetést szeretnénk, ezért nincs is más lehetőségünk.

Viszont messze nem mindegy, hogy melyik gyermek megtakarításra esik a választásunk. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, és felkereslek! Egy személyes találkozó alkalmával pedig együtt megtaláljuk az optimális gyermek megtakarítást, hogy gyermekednek a pénz miatt ne kelljen lemondania egy jó oktatásról, és az ezzel járó előnyökről.

Ez a cikk 2016. március 04. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555