Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítás: Az oktatás finanszírozása legyen a cél?

Gyermek megtakarítást választani sosem egyszerű. Egyrészt néha a havi költségvetésből is nehéz kigazdálkodni a szükséges összeget. Másrészt pedig ilyenkor mindig azzal a gondolattal játszunk el, hogy mi lesz a gyermekünkkel 15-20 év múlva. Ebben a cikkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy mennyire fontos, hogy az oktatásra gyűjtsünk pénzt a gyermeknek.

 

Milyen gyermek megtakarítások közül választhatunk?

Ahogy korábban is írtuk jelenleg 2-3 gyermek megtakarításban érdemes gondolkoznunk. Az első legyen a lakástakarék pénztár. Ez egy olyan államilag támogatott (20%, évente akár 72 ezer forint) előtakarékosság, amelyet csak és kizárólag ingatlan célra lehet felhasználni.

Nem ennyire kötött, de mégis jogszabályban rögzített felhasználású gyermek előtakarékosság a Start számla. Számos előnyéről, és érdekességekről itt tudsz olvasni.

A harmadik lehetőség pedig a gyermek megtakarítási program. A biztosítók kínálatából ez egy olyan lehetőség, amely felhasználását semmi nem korlátozza, és extra szolgáltatással is rendelkezik. (Részletekért ide kattints!)

 

Milyen célok merülnek fel?

Alapvetően a gyermek életkezdését szeretnénk segíteni egy ilyen megtakarítással, ami több konkrét cél is lehet, íme, egy pár gyakori közülük:

  1. egyetem/főiskola finanszírozása
  2. hozomány
  3. saját lakás/ház megszerzése
  4. vállalkozás elindítása

Emeljük ki ezek közül a felsőoktatást, és vizsgáljuk meg alaposabban!

Az oktatás azért egy jó cél, mert már most sincsen teljesen ingyen az egyetem, és ha elmúlt a gyermekünk 5 éves akkor szinte biztosan ezután sem lesz. Ez ugyanabból az okból ered, mint az egészségügy szenvedése, és a nyugdíjprobléma.

Emellett az is kijelenthető, hogy számos hiányszakma van már most is Magyarországon. Egy jó diplomával ezekre a helyekre egyenes út vezet a gyermek számára.

Akad viszont olyan vélemény is, amely szerint egy 20 éves ifjú már felnőtt, és nem kéne továbbra is gyermekként nevelni. Sokan úgy gondolják, hogy a segítséget adjuk meg, de ne tisztán mi álljuk a költségeket. Készült erről egy tanulmány (ide kattintva lehet elolvasni), amely azt mondja hogy azok a hallgatók, akik dolgoznak a tanulás mellett, sokkal motiváltabbak, és jobb eredményt érnek el. Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon is jelentős azok száma, akik már a diploma megszerzése előtt is azon a helyen dolgoznak (szakmai gyakorlat), ahol később is fognak.

 

Fontos a gyermek megtakarítás

Összegezve számos érvet tudunk felhozni amellett, hogy a gyermek oktatását finanszírozzuk egy gyermek megtakarítással, és amellett is szólnak érvek, hogy teljes egészében ne mi fizessük. Ilyenkor szoktuk mindig azt mondani, hogy minden ember más, ezért egyedi tervezésre, egyedi megoldásokra van szükség. Pontosan ezért töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek és segítek neked, hogy tudatosan készülj gyermeked életkezdésére, és még a konkrét megoldásokat is segítek megtalálni.

Ez a cikk 2016. augusztus 15. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555