Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek megtakarítás a családi pótlékból

Amennyiben van legalább egy gyermeked, akkor biztosan Te is kapsz egy kis extra bevételt, amelyet úgy hívunk, hogy családi pótlék. Sokan természetesnek veszik ezt a havi 12-13 ezer forintot, és együtt kezelik a többi bevétellel. Pedig ha ezt a gyermek számára félretennék, akkor szép összeget tudnának összegyűjteni a gyermeknek.

Milyen gyermek megtakarítást válasszunk?

Jelenleg 3 jó lehetőség mutatkozik számunkra. Először is itt a lakástakarék, ami nem kimondott gyermek előtakarékosság, de sok szülő a saját lakás megszerzésében szeretné támogatni gyermekét. Ez érthető is, viszont a maximális futamidő 10 év, ezért a gyermek 8-10 éves kora előtt nem éri meg elindítani.

 

Ezen felül maradt számunkra az államnál vezethető Start számla (Babakötvény), amire a befizetéseink 10%-át, legfeljebb havi 500 forintot kaphatunk állami támogatásként, és garantált kamatot kapunk évente.

 

Továbbá választhatjuk a biztosítók megoldását a gyermek megtakarítási programot, ahol az általunk választott portfólió teljesítményén múlik a nyereségünk. Emellett olyan extra szolgáltatást nyújthat számunkra, amellyel máshol nem találkozunk, ez a haláleseti díjátvállalás. Ráadásul szinte bármelyik konkrét terméket el tudjuk indítani a családi pótlék összegéből. És az pontosan mennyi?

A családi pótlék mértéke

Ahogy a bevezetőben is írtam, egy gyermek után 12.200 forint családi pótlékot utal az állam. Íme, egy táblázat, ami megmutatja, hogy mennyi családi pótlék jár nekünk gyermekenként:

Családi pótlék 2016

Családi pótlék 2016

Tehát, ha két gyermekünk van (és együtt él a család), akkor 26.600 forint jár nekünk, míg ha sajnos elvált szülőként neveljük a gyermekeket, akkor 29.600 forint. Nézzük, mennyi pénzt jut így gyermekünknek felnőtt korára!

Akár 3,5 milliós is lehet gyermek megtakarításunk

Készítettem egy számítást, amelyben megvizsgáltam, hogy mekkora tőkét tudunk összegyűjteni a gyermekünknek, ha a fent is említett 12.200 forintot havonta félretesszük. Egy olyan gyermek megtakarítási programmal számoltam, amely évente bruttó 5%-os hozamot ér el. Az értékkövetéstől, és az inflációtól ebben a számításban eltekintettem. Íme, a számok:

Gyermek megtakarítás a családi pótlékból

Gyermek megtakarítás a családi pótlékból

Amennyiben csak a 12.200 forintot tesszük félre havonta, és nem növeljük a megtakarítást, akkor majdnem 3,6 millió forintot tudunk gyermekünknek adni 19 év múlva. Nem árt azonban „sietni”, hiszen minél később indul a megtakarításunk, annál kisebb összegre számíthatunk a végén. Jelen példában, ha várunk amíg a gyermekünk 9 éves lesz, akkor ekkora megtakarítás mellett körülbelül 1,5 millió forintot tudunk adni neki, nem pedig 3,6 milliót.

Az állam besegít a gyermek előtakarékosságba

Ebben a cikkben egy jól kivitelezhető gyakorlati tippet jártunk körül. Gondolj bele, ha amúgy is félretennél neki pár ezer forintot, akkor a családi pótlékkal kiegészülve elég szép összeggel tudod majd támogatni az életkezdését. Én abban tudok neked segíteni, hogy segítek megtalálni azt a gyermek megtakarítást, amely a leginkább passzol az igényeidhez. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, és felkereslek! Egy kellemes beszélgetés alkalmával pedig minden kérdésedre válaszolok, és megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Ez a cikk 2016. augusztus 02. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555