Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Babakötvény helyett gyermek megtakarítási program?

4 pontban összehasonlítottam neked az államnál indítható Babakötvényt (Start számlát), és a biztosítók gyermek megtakarítását, a gyermek megtakarítási programot. Nagyon szoros verseny alakult ki, ahol a legfontosabb szempontokat vettem figyelembe.

A múlt, vagyis melyiket ismerjük jobban?

 

Elsőként vizsgáljuk meg, hogy eddig milyen eredményekről tudunk beszámolni a két gyermek előtakarékossággal kapcsolatban. A gyermek megtakarítási programok a hosszú évek óta jelenlévő, és elérhető megtakarításos életbiztosításokon alapulnak, vagyis nagyjából 20 éves múltra tekintenek vissza. Ezzel szemben a Babakötvény (Start számla) mindössze majdnem 10 éves múlttal büszkélkedhet, és még egyetlen egy ilyen gyermek megtakarítás sem járt le, nincs róla tapasztalatunk.

 

A felhasználhatóság

 

Amikor egy gyermek megtakarítást készülsz választani bizonyos esetekben azt is el kell döntened, hogy az élet melyik területén szeretnéd támogatni gyermekedet, pont a felhasználhatósága miatt. Épp ezért ez egy kardinális kérdés. A Start számlán összegyűlt tőkét sok mindenre fel lehet használni, de mégis egy jogszabály határozza meg, hogy konkrétan mire. Idén járnak le az első Start számlák, így év vége fele talán többet fogunk tudni. A gyermek megtakarítási programok ezzel szemben teljesen szabad felhasználásúak, sőt van egy olyan előnye is, hogy a lejárati összeget akár kérhetjük járadék szerinti szolgáltatásként. Így nem forog fenn az a veszély, hogy meggondolatlanul elkölti gyermekünk a hosszú évek alatt összegyűjtött összeget.

 

Az állami támogatás mértéke

 

Az állami támogatásoknál egyértelműen a Babakötvény (Start számla) részesül előnyben. Az állam ugyanis az ide befizetett díjak után 10%-os, maximum éves 6 ezer forint állami támogatást ad. Ez nem egy magas összeg, de pontosan 10%-kal, legfeljebb 6 ezer forinttal több, mint a gyermek megtakarítási programok után kapott 0 forint. A 3. pont egyértelműen a Babakötvényé, nézzük meg az utolsó összehasonlítást!

 

A várható nyereség

 

Ez egy jóval összetettebb kérdés. A Start számlára minden évben az infláció feletti plusz 3%-os kamatot kaphatsz. Idén pontosan 3%-os éves kamatnak felel meg. A gyermek megtakarítási programoknál ezzel szemben sok függ attól, hogy milyen eszközalapokba fektetjük a pénzünket, de egy jól összeállított portfólióval az éves szintű 6%-os átlaghozam reálisan elérhető. (például a CIG Pannónia Hazai Pro kötvénye 8,01%-os éves hozamot ért el az elmúlt 5 évben).

Mindig egyedileg hasonlítsunk össze!

 

Sok dolgot kell egyszerre figyelembe venni ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, nem elég ezt a 4 szempontot mérlegleni. Nekem pedig pont az a feladatom, hogy minden adat birtokában segítsek neked, hogy megtaláld azt a gyermek megtakarítást, amellyel sok év múlva is elégedett leszel. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, felkereslek, és együtt megtaláljuk a legjobb gyermek megtakarítást!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555