Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek előtakarékosság: Nagyon nőnek az egyetemisták kiadásai

Az életet elkezdeni senkinek nem egyszerű, nekünk sem volt az, és a gyermekeinknek sem lesz. Sőt, a legfrissebb hírek alapján talán soha nem volt ennyire költséges a tanulás, és az életkezdés, mint most. A gyermek megtakarításokra nagyobb szükség van, mint eddig valaha, hogy miért?

 

Egy érdekes felmérés adatai

 

Az egyik biztosító végezte el, ezt a kétség kívül izgalmas felmérést. Ennek a lényege az volt, hogy összehasonlították, hogy 2011-ben, és idén milyen költségekkel lehetett elvégezni egy egyetemet, és persze élni mellette. A számok megdöbbentőek, hiszen az derült ki, hogy 38%-kal költségesebb most egy egyetemista élete, mint 5 éve. Ez pedig messzemenően meghaladja a pénz értéktelenedését, vagyis az inflációt, azaz ténylegesen drágult az élet.

 

Mire kell költenie egy egyetemistának?

 

Elsőre nem is gondolnánk, de számos összetevője van ebben a korban a kiadásoknak. Először is itt vannak a tandíjak, amelyek 5 éve átlagosan 200 ezer forint volt szemeszterenként, addig most 300 ezer forint.

 

Amennyiben a gyermek mondjuk vidéken élt, de Budapestre jön egyetemre, akkor a lakáshatását is meg kell oldania. Ez is egyre jelentősebb tétel, mert amennyiben nem sikerül bekerülni a kollégiumba, akkor albérletbe kell költözni. Ennek az ára az elmúlt 5 évben a két és félszeresére nőtt, hiszen jelenleg átlagosan 2.792 forint / nm az ára.

 

A megélhetés részét teszi ki az étkezés, ruha, szórakozás is, amely a számok tanulsága szerint 8,4%-kal növekedett meg. Amennyiben ezek a tendenciák folytatódnak, akkor elég magas összegre lesz szüksége a gyermeknek egyetemista korában, hogy normális színvonalon tudjon élni. Ehhez pedig elengedhetetlen egy jó gyermek megtakarítás.

 

Gyermek megtakarítással gyűjtsünk!

 

Többféleképpen is számolhatunk, hogy mekkora összegre lesz szükség, de az biztos, hogy 5-6 millió forintra biztosan szükségünk lesz. Innen pedig már csak az a kérdés, hogy mikor kezdünk el gyűjtögetni egy jó gyermek megtakarításban. Ha rögtön a gyermek születésekor indítjuk el a gyermek előtakarékosságot, akkor már havi 15 ezer forintból is 5 millió forint feletti összege lehet gyermekünknek (éves bruttó 6%-os hozam mellett). Viszont amennyiben a gyermek 8 éves korában indul a szerződés, akkor nagyjából havi 36.667 forintból jön össze ugyanekkora összeg. Nem érdemes várakozni.

 

Tegyünk félre minél hamarabb!

 

Ahogy a cikkben említett kutatás is megmutatta számunkra, anyagilag is egyre nehezebb egy egyetemet, vagy főiskolát elvégezni. Annál rosszabb érzés pedig kevés adódhat egy szülő életében, minthogy a gyermeke szeretne egyetemre menni, a szülőnek pedig az a válasza, hogy nincs pénz rá, menj el dolgozni. De erre nem is kerülhet sor, hiszen ezért vannak itt számunkra a különböző gyermek megtakarítások. Töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek és segítek abban, hogy a lehető leghatékonyabb gyermek megtakarításban gyűljön gyermeked számára a pénz.

Ez a cikk 2016. szeptember 20. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555