Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

3 dolog, amit nem tudtál a gyermek megtakarítási programról!

Összegyűjtöttem 3 olyan fontos tulajdonságát a gyermek megtakarítási programoknak, amit érdemes tudnod, mielőtt választasz gyermekednek egy előtakarékosságot. Biztonság, nyereség, sok fontos összetevője van egy jó gyermek megtakarításnak, de beszéljenek inkább a tények!

 

1. „Szabadon választhatjuk meg mibe fektessék a pénzt”

Általában egy megtakarítani vágyó szülő a Start számla, és a biztosítói gyermek megtakarítás kettős közül választja egyiket gyermeke számára. Míg a Start számlánál évről-évre az infláció dönti el, hogy mekkora éves kamatot kaphatsz, (idén ez pont 3%) addig egy megtakarításos életbiztosítás esetén Te választod ki, hogy mekkora kockázatot vállalsz. Egy közepes kockázatú kötvénytúlsúlyos portfólióval ill.menedzselt alappal 6-8%-os éves hozamot hosszútávon nagy valószínűséggel el tudsz érni. Ezt alátámasztandó a Vienna Life biztosító Hazai kötvény eszközalapja az elmúlt 5 évben 7,15%-os hozamot ért el, azaz nem is egy kockázatos részvényről beszélünk.

Ebben a tekintetben a leglényegesebb különbség, hogy míg a Start számlának évente változó, fix kamata van (infláció+3%), addig a gyermek megtakarítási programnál ilyennel nem találkozhatunk.

 

2. „A kötelező díjfizetés nem hátrány, hanem előny”

Akadnak olyan szülők, akik attól tartva, hogy megváltozik az anyagi helyzetük, nem mernek bevállalni egy olyan megtakarítást, ahol minden évben (vagy hónapban) fix összeget be kell fizetni. Azonban két dolgot érdemes figyelembe venni:

  1. Ahol nincs rendszeres díjfizetési kötelezettség ott 10-ből 8-szor elmaradoznak a befizetések, mert mindig közbejön valami váratlan kiadás. Ezekkel az egy-egy elmaradt utalásokkal pedig több százezer, akár több millió forinttal is elmaradhatsz a kitűzött célösszegtől. A kötelező díjfizetés esetén erről szó sem lehet.
  2. Amennyiben tényleg egy komolyabb anyagi zűrrel kell szembenézni, akkor pedig a gyermek megtakarítási programok rugalmasan reagálnak. Lehet a szerződés befizetéseit szüneteltetni, befejezni, sőt a meglévő megtakarítás alapján még kölcsönt is kaphatunk, jóval kedvezőbb feltételek mellett, mint mondjuk egy személyi kölcsön.

 

3. „A legbiztosabb lehetőség, hogy a gyermekem baj esetén is pénzhez jusson”

Ne felejtsd el, hogy a gyermek megtakarítási program egy életbiztosítás. Ez pedig azt jelenti, hogy olyan előnyöket tud számodra biztosítani, amelyet semmilyen más pénzügyi konstrukció. Egyedül az életbiztosításokon tudsz választani egy ún. díjátvállalási opciót, ami azt jelenti, hogyha meghalsz (esetleg megrokkansz), akkor a biztosító befizeti helyetted a hátralévő díjakat.

Ennek az előnye, hogy a gyermeked megtakarítása nem kerül a gyámhivatal kezei közé, amíg be nem tölti a 18. életévét. Anyagilag ez ritkán szokott jó megoldás lenni, mivel a letéti kamatok mindig is alacsonyak voltak.

A másik előny pedig, hogy van, aki garantáltan végigfizesse a díjakat. Mondani sem kell, hogy adott esetben 2-3 év plusz befizetés milyen sokat jelenthet a lejárati összeg szempontjából.

Egyedülálló szolgáltatás a gyermek érdekében

Szülőként mindenki mindig a legjobbat szeretné adni gyermekének, legyen szó bármiről. Ne pont a gyermek életkezdését meghatározó megtakarítás legyen ez alól kivétel. A sok lehetőségből pedig mindössze 1 lehet az, ami gyermeked számára a legjobb. Töltsd ki az oldalt található adatlapot, és én segítek megtalálni ezt a bizonyos legjobb megoldást!

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555