Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Babakötvény, vagy biztosítás?

A lejárati összegeket tekintve akár több millió forint különbség is lehet a kétféle gyermek megtakarítás között, mégis akadnak, akik mégis a várhatóan alacsonyabb, de biztos kamattal kecsegtető gyermek megtakarítást választják. Nézzük meg, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyek egyediek ennél a két gyermek előtakarékossági formánál, és amelyek még a várható lejárati összegnél is fontosabbak lehetnek egyes szülőknek!

 

A gyermek megtakarítás lényege

 

Egyértelműen nem lehet más célunk, mint az, hogy gyermekünk életkezdését anyagilag is támogassuk. Legyen szó akár egy egyetemi tandíjról, egy lakáshoz induló tőkéről, érdemes már idejekorán belekezdeni a gyűjtögetésbe, hiszen minél hamarabb elkezdjük a gyermek megtakarítást, ugyanakkora havi megtakarításból annál nagyobb összeg jut gyermekünk számára.

 

A lényeges dolgok, tehát, hogy minél előbb indítsuk el, folyamatosan fizessük a megtakarítást, ne csak elvétve, és természetesen próbáljunk minél nagyobb nyereséget elérni normális kockázat mellett. Ennek függvényében érdemes választani.

Ez szól a babakötvény mellett

 

Ahogy az szinte köztudott a Start számla (babakötvény) egy olyan államilag támogatott gyermek megtakarítás, amire 10%, de egy évben maximum 6 ezer forintos állami támogatás jár. Ez egyértelműen jó azoknak, akik havi 5 ezer forintnál többet nem tudnak gyermek megtakarításra fordítani, ugyanis nekik számszerűen is sokat jelent a 10% plusz.

 

Garantált kamatot kapunk. Sokan ugrunk erre a szóra, ami jelen esetben azt jelenti, hogy infláció feletti plusz 3%-os kamatot kapunk. Az első évben (2013), amikor bevezették ez a garantált kötvényt még kiemelkedő 8% feletti éves kamatot garantált (8,7%). Ez szépen fokozatosan lecsökkent mindössze éves 3%-ra, de ennek ellenére a babakötvény mindig az infláció felett fog kamatot adni, vagyis reálértéken is növekedni fog a pénzünk.

 

Inkább válasszunk biztosítást?

 

Ami a biztosítók gyermek megtakarítási programja mellett szól az például a jogi környezet. Mivel ez egy életbiztosítás, ezért az előre leírt szerződés feltételein egyoldalúan nem lehet változtatni, ami egyértelmű előny a babakötvényhez képest, hiszen a jogszabályok gyakrabban változhatnak.

 

Azt se felejtsük, hogy sokkal kötetlenebb befektetési forma, mint a Start számla, hiszen itt mi magunk állítjuk össze a portfóliónkat, így ha ügyesen választunk, akkor előfordulhat, hogy hosszútávon magasabb hozamaink lehetnek, mint éves 3%. Ezt támasztja alá, hogy a biztosítók kötvény alapjai az elmúlt 5 évben magasabb hozamot értek el, íme:

 

  1. Allianz Magyar kötvény 5,62%
  2. CIG Pannónia Globális Átváltoztatható kötvény 9,98%
  3. Generali Kötvény 7,07%
  4. Union Magyar Államkötvény 7,99%
  5. Uniqa Magyar Államkötvény 9,68%

 

Azt pedig semelyik másik gyermek megtakarítás nem tudja megoldani, hogy az esetleges halálunk esetén a pénzintézet külön díj ellenében végigfizeti az eredeti havi megtakarítást a lejáratig. A biztosítók ezt tudják.

 

Segítek megtalálni a legjobb megoldást!

 

Az egyedi tulajdonságok megismerése után is erősen nehéz eldönteni, hogy melyik gyermek előtakarékosság lesz a megfelelő számunkra. Az a kis garancia amit a Start számla ad nem biztos, hogy elég lesz, míg a gyermek megtakarítási programoktól sokan félnek. Ezt a Gordiuszi-csomót csak úgy tudjuk feloldani, hogyha kitöltöd az oldalt található adatlapot. Felkereslek, és együtt megtervezzük, hogy gyermeked hogyan juthat biztonságosan a lehető legnagyobb összeghez.

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555