Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

2015-ben lejárnak az első Start számlák, komoly változások várhatóak!

2015 februárjában jelentős változásokat jelentettek be a Start számlákkal kapcsolatban. Megtudtuk az idei évre vonatkozó kamatokat, és még a megtakarítás felhasználásáról is újabb fejlemények kerültek napvilágra.

 

Íme, az új kamat

 

Várható volt, hogy mivel alacsonyan van az infláció, ezért az új kamat sem lesz számszerűen nagyon magas. Így is lett, hiszem az új éves kamat 3%. Soha nem volt még ilyen alacsonyan az egy éves kamat szintje, de az öröm az ürömben, hogy ennél alacsonyabb nem is lesz.

 

Nem lehet, hiszen a 19 éves magyar állampapír (amibe fektetik az ide befizetett pénzt), az infláció feletti plusz 3%-os kamatot garantál egy évre, de minimum 3%-ot. Ez azért jó, hogy így van, mert ha nem lenne minimum 3%, akkor idén is csak 2,8% lenne a kamat egy teljes évre.

 

A Start számla felhasználása

 

Ahogy azt korábbi cikkekben is írtam, a Start számla felhasználása egy jogszabály szerint lehetséges. A jogszabályt ide kattintva találod, de röviden azt mondja ki, hogy lakhatásra,oktatásra, gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére, pályakezdésre, és a jogszabályban más meghatározott célra lehet fordítani az itt összegyűlt pénzt.

 

Egyrészt ez a meghatározás nem elég konkrét (elég csak a „más meghatározott célra gondolni). Másrészt pedig lassan minden kérdést meg kell válaszolni, hiszen idén lejárnak az első Start számlák.

 

2012 óta ugyanis csak az államnál (Magyar Államkincstárnál) lehet Start számlát indítani, de a 2006 előtt született gyermekek számára is van lehetőség. Minimum 3 évig kell futnia egy Start számlának, még akkor is, ha közben a gyermek betölti a 18. életévét, ezen feltételek mentén pedig 41 Start számla jár le idén.

 

A Nemzetgazdasági Minisztériumnak eddig az időpontig mindenképpen foglalkozni kell a jogszabállyal, konkretizálni kell a kérdéses szabályzást. Számodra ez azért lehet fontos, mert végre tudhatjuk, hogy milyen feltétellel tudja a gyermek a pénzt felhasználni.

 

Több lehetőséget vizsgáljunk meg!

 

Sok minden függ attól, hogy mennyi idős a gyermeked, és mekkora összeget szánsz gyermek megtakarításra. A magyar megtakarítási piacon találni sok olyan megoldást, amely alkalmas lehet arra, hogy ott takarékoskodj gyermeked számára. Ezért érdemes nem csak egy megoldásban gondolkozni, hanem többet összehasonlítani egymással. Ha szeretnéd megtalálni a legjobb gyermek megtakarítást, akkor töltsd ki az oldalt található adatlapot! Együtt megtaláljuk az ideális megoldást.

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555