Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Gyermek támogatások 2016-ban

A gyermekvállalást manapság is komoly anyagi kihívást jelent. Éppen ezért szinte nélkülözhetetlen, hogy megnézzük az állam milyen támogatásokat ad az anyukák/családok részére. Ebben a cikkben összegyűjtöttem az összes olyan pénzforrást, ami szóba jöhet!

Anyasági támogatás

Ez egy egyszeri támogatás, amelyről kevesen tudnak. Viszont fontos, hiszen akár több tízezer forintot kaphatunk. Amennyiben az anyuka részt vett minimum 4 terhes-gondozáson, akkor jogosult a támogatásra (koraszülés esetén elég 1 alakalom is). A pénzt a gyermek születése után tudjuk igényelni.

Nagysága: Az öregségi nyugdíjminimum (28.500 forint) 225%-a: 64.215 forintIkrek esetén viszont  az öregségi nyugdíj 300%-a: 85.500 forint

Csecsemőgondozási díj (CSED)

Ez a támogatás megegyezik a korábbi terhességi-gyermekágyi segéllyel (TGYÁS). A felsorolásban ez az első olyan támogatás, ami nem fix összegű, hanem az anyuka keresetétől függ. A támogatást 6 hónapig, egészen pontosan 24 hétig jár, amennyiben igényeljük.

Nagysága: A napi naptári jövedelem 70%-a, a gyermek születése napjától.

Gyermekgondozási segély (GYES)

Ez az a támogatás amely a gyermek 3 éves koráig vehető igénybe.  Beteg illetve fogyatékos gyermek esetén 10 évig, míg ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének a végéig járhat ez a havi támogatás.

Nagysága: Megegyezik az öregségi nyugdíjminimummal, 28.500 forinttal, 2 ikergyermek esetén ennek a duplája (57.000 forint), 3 esetén 3-szorosa (85.500 forint).

Gyermekgondozási díj (GYED)

Közvetlen ehhez kapcsolódik a GYED Extra is, ami szerint, ha a gyermek 1 éves kora után visszamegy dolgozni az anyuka, akkor is kapja a GYED-et. Ezt külön kell igényelni. Ahogy a legtöbb támogatást, így ezt is havi rendszerességgel tudjuk igényelni a gyermek születésétől számított 2 évig. Szintén a szülő kereste határozza meg a mértékét.

Nagysága: A naptári napi alapjövedelem 70%-a, legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a. Mivel jelenleg bruttó 105 ezer forint a minimálbér, ezért 2015-ben legfeljebb bruttó 147 forint lehet a GYED.

Gyermeknevelési támogatás

A GYET-nek rövidített támogatást a nagycsaládosok számára jelent anyagi előnyt. Azon szülők igényelhetik a támogatást minden hónapban, ahol 3, vagy több kiskorú gyermeket nevelnek, és a legfiatalabb közülük elmúlt 3 éves, de még nem töltötte be a 8. életévét.

Nagysága: A mindenkori öregségi nyugdíj 100%, vagyis 28.500 forint

Éljünk a támogatások adta lehetőségekkel

Ebben a cikkben összegyűjtöttem az összes támogatást melyre jogosultak vagyunk szülőként. Ne feledjük azonban, hogy ezeket igényelni is kell,, de ez a kis adminisztratív feladat mindenképp kifizetődő. Ezen felül is adódik számos olyan lehetőség, amely segítségével gyermekünk nevelését anyagilag is könnyebbé tudjuk tenni. Ezért érdemes egy szakértővel leülni, és beszélni. Töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek, és segítek minden gyermeket érintő anyagi kérdésben.

Ez a cikk 2016. augusztus 03. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555