Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

A kisiskolások ötödének van már bankszámlája

Csak a szülők fele beszél a 18 év alatti gyerekével pénzügyekről – derül ki egy tavalyi kutatásból. A felmérés kimutatta, hány gyereknek nyitnak bankszámlát, és hogy mennyi zsebpénzt adnak nekik a szüleik.

 

A Regio nevű játékkereskedelmi cég tavaly októberben készíttetett egy felmérést, amiben a gyermekes szülők pénzügyi nevelési szokásait vizsgálták. Az eredményeket azért is érdemes látni, mert mi is írtunk arról korábban, hogyan érdemes a pénz fogalmát elmagyarázni egy gyereknek, és hogy mennyi zsebpénzt ajánlott adnod. Lássuk, hol tartunk ehhez képest!

 

Egy gyereknek legelőször 2-4 éves korában magyarázzák el a pénz jelentését, de csak minden harmadik családban beszélnek pénzügyekről ebben a korban. Sajnos az általános iskolás és középiskolás korú gyerekeknél sem jön elő gyakrabban ez a téma. Úgy tűnik, hogy valaki már óvodásként szembesül a pénzügyek fontosságával, mások viszont még ezután sem.

 

Költőpénzt 7 és 10 éves kor között kezdenek adni a szülők, és 11 évesen szinte már minden gyerek kap. Mekkora ez az összeg? Ez – teljesen érthetően – életkoronként eltér:

 

  • * 0-6 év: kevesebb, mint 500 Ft havonta
  • * 7-14 év: 500-1000 Ft/hó
  • * 15 év felett: 2-5000 Ft/hó

 

A szülők gyakran szabnak valamilyen feltételt a zsebpénz kiérdemléséhez. A felük tanulmányi eredményhez köti, de sokan azt is elvárják, hogy a gyerekük segítsen az otthoni munkákban, és hogy jól viselkedjen, különben ugrik a költőpénz. A gyerekek a havi zsebpénzüket főleg játékokra, a hobbijukra vagy a büfében költik el.

 

Érdekes adat, hogy a 3-10 éves korosztály 20%-ának már van bankszámlája, igaz ekkor még nem férnek hozzá az összegyűjtött pénzhez. A 15 évnél idősebbeknek viszont a fele rendelkezik a számlán lévő összegről. Kedvező ez a tendencia, ami arra enged következtetni, hogy egyre több szülő nyit bankszámlát a gyerekének, és kezd ezzel együtt megtakarítási programba. A gyermek csak akkor fér hozzá a pénzhez, mikor már érettebb korba lépett, addig viszont szép kis összeget meg lehet neki takarítani.

 

Szerencsére számtalan gyermek-előtakarékossági megoldás létezik. A megtakarítás módozatától függően fordíthatod ezt az összeget a gyermeked oktatására, illetve lakás- vagy befektetési célra. Ha érdekel, milyen módon gyűjthetsz a gyermeked nagykorára zsebpénzt, akkor töltsd ki az oldalt található adatlapot, és kollégáimmal hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Ez a cikk 2017. április 04. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555