Melyik a legjobb gyermek előtakarékosság?

A GRANTIS gyermek előtakarékossági oldala.

Összeszedtem neked a teljes listát, mellébeszélés és apró betűk nélkül!

És segítek eligazodni a konkrét ajánlatok között!

Lefelé görgetve
néhány perc alatt, megismerheted az összes gyermekeknek szánt megtakarítási formát, én pedig a konkrét pénzintézet + ajánlat kiválasztásában segítek neked! :) Pál Tímea - Gyermekjövő tervező

Az alábbi pénzintézet összes gyermek megtakarítását megtalálod nálam egy helyen, ezért rengeteg utánajárást megsprórolok neked:

Babakötvény, és más kamatok összehasonlítása

A gyermek megtakarításoknál is általában kiemelt figyelmet szentelünk a kamatoknak. Ez természetes, hiszen azért takarítjuk meg a keresetünk egy részét, hogy hosszútávon abból a lehető legnagyobb összeget tudjuk kamatoztatni gyermekünknek. Nézzük meg, hogy a megtakarítási piacon mekkora nyereségnek számít a babakötvény jelenlegi éves 3%-os kamata!

 

Mekkora a fix kamat?

 

Ahogy az utóbbi időben megszokhattuk, a Start számla (babakötvény) esetében évről-évre változik a fix éves kamat, ami az infláció befolyásol. Míg 2013-ban 8% feletti éves kamatot kaptunk, idén elérte a törvény szerint adható minimális 3%-ot. Az, hogy ez a bizonyos 3% (2015-ben) mennyire jó, vagy rossz az a megtakarítási piacon fellelhető egyéb lehetőségektől függ, ezért járjuk is körbe a lehetőségeinket!

 

Magasabb, mint a banki kamatok

 

Bár korábban még lehetett a kereskedelmi bankoknál Start számlát indítani, jelenleg erre kizárólag a Magyar Államkincstárnál van lehetőség. Viszont, aki most megtakarítási lehetőséget keres, az biztos, hogy nem a banki lekötések közt találja meg a legjobbat, hiszen történelmi mélyponton vannak a kamatok. Ez annak köszönhető, hogy a jegybanki alapkamat 1,5%. Összegezve ez azt jelenti számunkra, hogy a 3%-os jelenlegi éves kamatot kiemelkedőnek tekinthetjük a banki megtakarításokhoz képest.

 

A biztosítók gyermek megtakarításai

 

A gyermek megtakarítási programok hozamáról mindig nehéz beszélni, hiszen általában 15-20 befektetési alap közül válogatunk, amikor összeállítjuk a portfóliónkat. Ráadásul biztosítónként más-más eszközalapokról beszélünk, így számos kötvény, részvény, vegyes, és menedzselt eszközalap teljesítményét kell megnézni. Objektívan úgy tudjuk összehasonlítani, ha az állampapírral hasonló, azaz közepes / kötvénykockázatú, és aktívan kezelt eszközalapok, ún. menedzselt alapok hozamával vetjük össze a 3%-ot.

 

A biztosítók befektetési alapjai

A biztosítók közepes kockázatú alapjainak múltbéli évesített átlaghozamai

 

Ahogy a táblázatból is kiderül, a közepes kockázatú biztosítói befektetési eszközalapok nagy része 5 évre visszamenőleg is legalább 2-szer akkora nyereséget hoztak nekünk, mint a Start számla idei kamata. n feledjük azonban, hogy a múltban elért hozamok semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve, rásdásul a hozamot tovább csökkentik a költségek, ezért a biztosítások tekintetében kritikus olyan megoldást választani amely valóban alacsony költségszerkezettel dolgozik.

A kamat nem minden!

 

Ebből a cikkből egyértelműen kiderül, hogyha a várható nyereség a legfontosabb számunkra, akkor a gyermek megtakarítási programok között érdemes válogatnunk. Viszont egy igazán hatékony gyermek megtakarításnál a költségek, a biztonság, a rugalmasság, és az extra szolgáltatások legalább ekkora súllyal esnek a latba. Az feladatom pedig az, hogy ezeket együtt megvizsgálva megtaláljam a számodra legjobb megoldást, ezért töltsd ki az oldalt található adatlapot! Felkereslek, és csak a legalkalmasabb ajánlatokat fogom az asztalodra tenni.

Ez a cikk 2016. március 23. napján frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Érdekel a lehetőség
Adatvédelmi szabályzat elfogadása

vagy hívjon most:
+36 1 58 58 555